Søndag den 01/04-2007 Star Wars Primetime Adventures Pilot afsnit

A long time ago in a Galaxy, far far away... Kameraet fokuserer på en dejlig planet, med store blå, grønne og gule områder fordelt ud over kontinenterne. En dyb buldren kan høres og en Mon Calamari Cruiser kommer langsomt og intimiderende svævende hen over kameraet. Kameraet bevæger sig ud på siden af skibet panorerer rundt og kigger ind af vinduerne på broen. En brysk ældre herre i en New Republic admirals uniform, står og kigger ud på planeten Derilyn. En midaldrende mand i en kommandør uniform, kommer gående med en datapad og rømmer sig bag admiralen.

"Admiral Bolean, Sir!". Admiral Dams Bolean vender sig eftertænksomt om... "Kommandør?". Kommandøren viser datapadden til admiralen og siger: "Jeg har samlet dem og de er klar til første briefing, jeg skal lige have den sidste formelle godkendelse af projektet, Sir". Admidral Dams Bolean kigger ned på datapadden, profiler af 5 vidt forskellige personer kigger tilbage på ham...

Jason Starfall Mecetti, flabet conman, men fremragende taktiker og pilot.

Rye Orlon, ung, ambitiøs bureakrat, men en sjælden kombination af soldat, slicer og diplomat.

Ben Stoker, ældre, slidt veteran, men med ildhu og dedikation af den gamle skole. Hmm droidtekniker, det havde Bolean ikke set før.

Argon Fade, tidligere Imperial Royal Guard... Var det virkeligt muligt at være "tidligere" på det område? Rapporterne sagde entydigt at han var ekstremt svær at samarbejde med, men han havde på ingen områder forsøgt at gøre noget som helst ureglementeret. Fortjener man ikke en chance til, hvis man har været ude over kanten? Det havde han jo selv fået, netop pga af nogle af disse personer.

Enneaj M'Loh, sidst men ikke mindst. Af hele gruppen var hun vel den mest fascinerende. Ikke fordi hun var eneste kvinde, men fordi han var Jedi Knight! Normalt ville Admiral Bolean havde slået det hen med en tvær bemærkning, men han havde selv mærket på egen krop... og især sjæl, hvad den lille hårdføre kvinde kunne udrette. Uddannet klasse A tolk var hun også.

"Projektet" tænkte Bolean og rystede meget svagt på hovedet. De havde endnu ikke fundet et passende navn til det. At kalde det: Special Operations Away Team gik bare ikke... Han hadede Special Operations! Civilister i uniformer, hvilken uhørt obskøn idé... Han slog det hen. Istedet sagde han, mens han skrev under: "Kommandør, sørg for at de er klar over at ALT hvad de gør falder tilbage på mig og HELE min besætning! Lad dem komme med noget input, men sørg for det ikke bliver en civil snakkeklub!". "Yes Sir, Admiral!" Kommandøren forlader broen og passerer to C3PO enheder der kommer gående, fordybet i snak og den "ondsindede" race Coyn og deres totale mangel for digitalt diplomati. Kommandøren åbner døren indtil et af de mindre konferencelokaler... De rejser sig allesammen samtidigt op da han tråder ind... Respekt og militær præcision? Det er måske et godt tegn... Døren lukker sig på et brøkdel af et sekund bag ham.

Ja så har vi spillet pilot afsnittet i vores 6 episoders test af Primetime Adventures. 1 pilot afsnit og 5 episoder er der planlagt i serien og det her er så de føste spæde skridt. Vi startede ud med at få udarbejdet en plan over de forskellige karakterers "Screen Presence". Hver karakter skal have en episode hvor de er hovedperson (screen presence 3), to hvor de har 2 og to hvor de har 1. Vi gjorde det sådan at de hver især kom med et bud på, hvad de hver især godt kunne tænke sig deres screen presence 3 epispode skulle handle om. Det tog lidt tid, men den tror jeg skal vise sig at være godt givet ud, mht sammenhængen af alle episoderne. Vi placerede hovedpersonerne og derefter bød folk ind på hvad de gerne ville have for en SP rating i de andres SP 3 episode. Da det var færdigt var vi klar til start.

Jeg åbnede op med introen herover (selvfølgelig lidt mere uddybet og visuel) og så satte jeg den føste scene, nemlig den vigtige opstart og brainstorm gruppen skulle have omkring deres nye job hos Admiral Dams Bolean og hans flåde.

Reglerne siger at en episode skal indeholde 4 akter:
Akt 1: Problemet, noget spillerne ikke kan ignorere.
Akt 2: Komplikation, noget der gør problemet større.
Akt 3: Yderligere komplikationer/et plot twist, noget der gør det endnu værre eller noget der f.eks. ikke er helt som man regnede med.
Akt 4: Løsning, historien når et climax.


Akt 1:
Gruppens første problem var at de ville have en helt ny person med i deres gruppe. De ville have Ashlana Nubis med som Enneajs Padawan (Jedi lærning). Deres langsigtede mål er at få etableret et lille nyt Jedi Akademi. Gruppen fremlægger deres ønske, under deres stiftende snak med Kommandøren.

Akt 2:
Allerede her bliver det mere kompliceret. Kommandøren, ser ingen nytte funktion i at tage en med der bare vil blive en civil hæmsko. Han slår det hen med at sige at, hvis de har oplysninger der gør at det beviseligt er en hjælp hun kommer med, så har de til deres opfølgende møde dagen efter! Gode råd er dyre, men spillerne bliver enige om at opsætte en ny scene, hvor de tager ned på Derilyn til en gammel bekendt der måske har intel på Nubis familien og kan hjælpe med et ordentligt alibi for at tage Frk. Nubis med.

Akt 3:
Vi sætter scenen i Aidann Assantes fornemme herregårds, smukke park anlæg. Enneaj forlader de andre for at mediterer og prøve at bruge kraften til at opnå kontakt med Cora Luna, som har Ashlana Nubis i sin varetægt i et undersøisk tempel, på den anden side af galaxen. Vi tager her vores første konflikt og til det bruger man i PTA almindelige spillekort. Jeg skal vælge et budget fra 1-5, og jeg vælger det skal være svært for Enneaj, fordi der er så langt. Jeg bruger 4 budgetpoint og putter derfor 4 tokens i en skål (en audience pool, som spillerne kan bruge til at give hinanden Fan Mail). Jeg trækker derfor 5 kort (1 + 4 for mit budget) og Jeanne trækker 4 (2 for hendes screen presence i denne episode, 1 fordi hun har en edges der hedder "Jedi Kinght" og 1 fordi hun har en connection til en afdød Jedi der hedder Paykan Rhatu og hvis sjæl er tilføjet en Jedi Holocron Enneaj har med sig). Vi vender vores kort ét af gangen for at gøre det mere spændende, men det ender med at jeg vinder stort... Røde kort giver point, sorte giver ikke noget. Jeg havde 2 røde og Enneaj havde kun sorte kort (sort uheld). Hun kommer ikke i kontakt med Cora Luna.

De andre snakker længe med Aidann Assante, som gerne vil hjælpe men han advarer om at rode for meget i den sag. Da han bliver spurgt hvorfor, siger han at alle filer omkring den familie er blevet fuldstændigt fjernet af en højtrangerende hemmelig organisation inden for New Republic. Endnu en komplikation!! Beskrivelsen af organisationen får dog Rye Orlon til at se eftertænksom ud. Han undskylder sig et stykke tid efter og går for sig selv. Han ringer til en hemmelig spionkontakt han har, Mr. X, og kommer i tale med den hemmelige organisation. Vi tager endnu en konflikt og den vinder Orlon. Mr. X er meget interesseret i at få nogle oplysninger af pigen og der bliver indgået en aftale. Mr. X sørger for at få Ashlana Nubis med i gruppen, mod at Orlon fremskaffer pigen og nogle adgangskoder hun muligvis er i besiddelse af til et hemmeligt emperielskt intelligence netværk. Forbindelsen bliver afbrudt og Orlon står tilbage med et meget forunderligt udtryk i ansigtet. Var det nu også smart at indgå den aftale? Det kunne give problemer fremover. To af de andre spiller giver Michael (Orlon) en fan mail hver for det gode rollespil og løsningen af deres problem (omend det måske er kortvarigt). De tager afsked med Aidann Assante og tager tilbage til skibet.

Akt 4:
Scenen er sat til mødet dagen efter og vi gør det ret hurtigt fordi klokken er blevet mange. Kommandøren kommer ind og kigger mistænktsomt rundt på alle i gruppen og siger med en god mængde is i stemmen at en af dem der sidder i det her rum, ikke har fortalt alle detaljer omkring deres baggrund eller kontakter. De får ordre på at få sikret Ashlana Nubis ASAP og så vende tilbage for yderligere briefing. Gruppen forlader i hast Boleans Mon Calamari Cruiser og finder sig til rette ombord på Jason Starfall Mecettis skib, "The Flame".

Episoden slutter med endnu en cutscene (noget jeg bruger en hel del, for at højne stemningen og som også passer godt ind i PTA konceptet), hvor "The Flame" forlader det store capital ship og flyver tæt forbi broen i et vovet flip. På broen kommer en rødglødende Admiral Bolean ud fra sit kontor og råber et hav af skældsord af kommandøren og noget om at blive stukket i ryggen og overtrumfet af en flok civile spec ops snigmordere!

CUT!

Det var så piloten og så spiller vi igen den 18. april, hvor Tine skal med som gæstespiller i rollen som Ashlana Nubis. Det skal nok blive spændende :O)

Kommentarer