Tirsdag den 26/03-2007 FOR KING LEONIDAS!!

Ja så var vi jo nogen der var til snigpræmiere på 300 :O) Inden jeg lige afslører hvad jeg synes om filmen, vil jeg lige bruge lidt plads på at fortælle de stakler der ikke ved hvad 300 er, hvad det gør ud på... På plakaten står der "From the creator of Sin City" og det vil sige at det er Frank Miller der er på banen igen. Personligt synes jeg Frank Miller laver nogle fede, grafiske og visuelt flotte graphic novels, som er lavet for det voksne publikum. Det vil også sige at der ikke bliver lagt fingre imellem hverken på billed eller indholds siden. Det handler altid om mennesket på kanten af en eller anden fysisk eller psykisk afgrund. Jeg ejer selv samtlige Sin City bøgerne og nu også 300 og vil klart anbefale dem, hvis man er til sådan noget, MEN det er som sagt IKKE for børn og sarte sjæle.
Sin City er jo blevet filmatiseret med stor succes og stor respekt for kildematerialet både i den visuelle stil og mht indholdet. 300 er i tegneserien en blodig actionmættet affære (action = meget voldelig i underholdningsbranchen), med hårde mænd fra en tabt tid...300 er jo baseret på historien om Kong Leonidas, som ville stoppe "gude kongen" Xerxes fra at invaderer det frie Grækenland. Spartanerne er et barskt folkefærd, hvor alle er trænet i kamp og hvor de svage bliver sorteret fra ved fødslen. King Leonidas provokere selv Xerxes diplomatiske udsendning og nægter at knæle for Xerxes som konge. Leonidas ansøger de gamle dekadente præster om lov til at marchere mod fjenden, men de nægter ham det da det er en højtid og fordi de har taget Xerxes guld...

Kong Leonidas samler 300 af sine bedste soldater og siger han går en tur og de kan gå med hvis de vil... Det gør de selvfølgelig og så går de mod Thermopylæ passet.De 300 slagter i hobetal af persere og barbarer og holder stand flere dage inden de falder! Bogen er super super flot tegnet og farvelagt, så filmen har noget at leve op til. Gør den så det vil du nok gerne snart vide?Svaret er: JA!! 300 holder stilen helt igennem, den er gritty, hård, blodig (!!) og røv sej hele vejen igennem. Der bliver IKKE lagt fingre i mellem i filmen og den har DE sejeste "middelaldervåben" kampe jeg nogensinde har set! Se traileren og læs tegneserien, hvis du synes det lyder fedt!

Her er traileren som smagsprøve:


Kommentarer